Γενικά

1ο ΕΠΑΛ Παλαμά: “Λέμε STOP στη βία κατά των γυναικών”

ff6245df00e229c8bd01395139407656 XL

Με πανό και συνθήματα για να σταματήσει η βία κατά των γυναικών, μαθήτριες και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Παλαμά Καρδίτσας πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από το σχολείο τους  προς το κέντρο του Παλαμά εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς όλες τις γυναίκες που δέχονται κάθε μορφή βίαιης συμπεριφοράς.

Οι μαθητές, ευαισθητοποιημένοι μετά την ενημέρωση τους για τις μορφές βίας που έγινε σε προηγούμενη δράση και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θέλησαν να υψώσουν την φωνή τους και να αναδείξουν στην Τοπική μας κοινωνία ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Επισημαίνοντας τα ανησυχητικά αυξανόμενα κρούσματα περιστατικών, καταδίκασαν κάθε πράξη που έχει σαν αποτέλεσμα την πρόκληση οποιαδήποτε βλάβης. 

Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο Παλαμά όπου οι μαθητές συνάντησαν τον Δήμαρχο, τον ενημέρωσαν για τον σκοπό της δράσης τους και με την ευκαιρία επεσήμαναν την σπουδαιότητα της συμμετοχής των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κος Σακελλαρίου με τη σειρά του ενημέρωσε τους μαθητές για τον αριθμό των γυναικών των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και Τοπικών Συμβούλων Κοινοτήτων στην τωρινή διοίκηση, αλλά και τον αριθμό των εκλεγμένων γυναικών για την επόμενη θητεία, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για την μείωση της παρουσίας τους. Ο Δήμαρχος παρότρυνε τα παιδιά να επιστρέψουν στον Παλαμά μετά το πέρας των σπουδών τους και να ασχοληθούν με τα κοινά ώστε να προσφέρουν στον τόπο τους.