Γενικά

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Παλαμά αποκτά προσομοιωτές και επιμορφώνεται σε νέες τεχνολογίες οχημάτων (Υβριδικά & Ηλεκτρικά Συστήματα)

image

Σε μια εποχή που ο πλανήτης πλήττεται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής τα υβριδικά και ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς αποκτούν μεγάλη εφαρμογή στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Παλαμά  στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU με άξονα «Ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων της εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» απέκτησε δυο προσομοιωτές  συστημάτων υβριδικής και ηλεκτρικής τεχνολογίας της ιταλικής De Lorenzo.

Ο πρώτος προσομοιωτής αφορά ελαφρά ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς, όπως ποδήλατα, σκούτερ  και ο δεύτερος υβριδικό και ηλεκτρικό σύστημα αυτοκινήτου. Η εγκατάσταση και η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε από την ανάδοχη εταιρεία του έργου.

Στην επιμόρφωση παρευρέθηκε ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης  Ηλεκτρολόγων ΠΕ83 κ. Καλιώρας Χρήστος και δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ανταλλάξουν απόψεις για τις νέες τεχνολογίες.

image 1